Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς βιβλία αρχίζουν τα σχολεία


Και επισήμως ομολόγησε η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ότι φέτος για πρώτη φορά το δημόσιο σχολείο θα ξεκινήσει χωρίς βιβλία, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο, λόγω καθυστερήσεων στη διαδικασία εκτύπωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ξεκινά η σχολική χρονιά, μόνο τα μισά σχολεία θα έχουν μόλις το 20% των βιβλίων, ενώ στα υπόλοιπα δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα.Οι αποθήκες του υπουργείου είναι σχεδόν άδειες από χαρτί. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες:
* Στο Δημοτικό από τους 183 τίτλους βιβλίων είναι έτοιμοι μόνο οι 15
* Στο Γυμνάσιο από τους 178 τίτλους βιβλίων είναι έτοιμοι μόνο οι 5
* Στο Λύκειο από τους 207 τίτλους βιβλίων έτοιμοι είναι μόνο οι 13
* Στην Τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους βιβλίων είναι έτοιμοι μόλις οι 26
Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του ενημερώνει τους διευθυντές των σχολείων ότι στους μαθητές θα διανεμηθούν φωτοτυπίες και DVD ενώ η ύλη των μαθημάτων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ψηφιακού σχολείου.
Με τη σχετική εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία το υπουργείο, διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο», μπορούν να παίρνουν και να αξιοποιούν το υλικό που υπάρχει με τον καλύτερο τρόπο (φωτοτυπίες) για τους μαθητές τους, ενώ θα διανεμηθούν και DVD στους μαθητές με τη σχολική ύλη. Τα βιβλία που είναι έτοιμα και θα διανεμηθούν, έχουν τυπωθεί με όσο χαρτί είχε περισσέψει από τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου