Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας


Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της μουσικής παιδείας, παρέχοντας παράλληλα τη μόρφωση που παρέχεται και από τα υπόλοιπα γενικά σχολεία. Η κατεύθυνσή του είναι ανθρωπιστική και ο στόχος του, πέρα από τις επιδόσεις είναι ο άνθρωπος.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας (Νέα, Αρχαία, Μαθηματικά κ.λπ) και επιπλέον Μουσικά Μαθήματα (Ευρωπαϊκή θεωρία κ.λπ) και Μουσικά Όργανα (πιάνο, κιθάρα κ.λπ).
Το πρόγραμμα αρχίζει 8:15 π.μ και τελειώνει στις 15:10. Στο τέλος περίπου του προγράμματος οι μαθητές παρακάθονται σε γεύμα στην αίθουσα σίτισης (κοτόπουλο, μπριζόλα, σαλάτα κ.λπ). Το σχολείο στεγάζεται στην Λ. Ιωαννίνων 210 (κτίριο πρώην Τ.Ε.Ι). Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με το Κ.Τ.Ε.Λ και το Αστικό Λεωφορείο (πρωί- μεσημέρι).
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο Μουσικό Λύκειο και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις στα Α.Ε.Ι-Τ.Ε.Ι.
Η εισαγωγη των μαθητων στο Μουσικο Σχολείο γίνεται ύστερα από επιλογή από Επιτροπή Μουσικών μετά την αποφοίτησή τους από το Δημοτικό (25 Ιουνίου περίπου). Οι γονείς-κηδεμόνες υποβάλλουν αίτηση μεταξύ 10-25 Μαΐου στο Μουσικό Σχολείο.
Το Σχολείο προγραμματίζει επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία όπου ενημερώνει τους μαθητές αναλυτικά. Σε αυτές μπορούν να παραβρίσκονται και οι γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου